Vioolles

Ik geef vioolles aan kinderen en volwassenen, beginners of gevorderden. Bijvoorbeeld ook volwassenen die er eerder in hun leven niet aan toe gekomen zijn. Motivatie is belangrijker dan leeftijd!

Jonge kinderen zijn ook welkom.

30 minuten les per week is het meest gebruikelijk. 45, of 60 minuten per week is ook mogelijk voor de gevorderde leerlingen.

Voor jonge kinderen is soms 20 minuten lang genoeg.

In overleg is het ook mogelijk om 2 wekelijks les te hebben of een andere flexibelere vorm.

Lesdagen/lestijdstippen vinden ook in overleg plaats.

Violen zijn te huur bij Strijkershuis Woldring, www.strijkershuis.nl of www.svenotte.nl

In mijn lessen vind ik een positieve en ontspannen lessfeer belangijk. Iedere leerling leert in zijn eigen tempo en ik vind het belangrijk daar rekening mee te houden. Fouten maken hoort erbij!
Ik probeer de basissprincipes van het vioolspelen aan te leren en let daarbij op een ontspannen houding. Verder zoek ik geschikt repertoire uit en houdt rekening met de wensen/smaak van de leerling. Voor de leerlingen die dat leuk vinden begeleid ik ze ook graag naar een optreden op het Haydn muziek festival of het prinses Christina Concours.


2 keer per jaar is er een informele voorspeelavond. Dit is altijd erg leuk en gezellig. Leerlingen vinden het leuk om elkaar te zien en te horen spelen. Ik organiseer dan ook altijd een samenspeel activiteit. Zoveel mogelijk leerlingen (verschillende leeftijden en niveau’s) spelen samen in het ensemble. Ik zoek hiervoor geschikt repertoire uit. Zo is het mogelijk om het plezier van het samenspelen te ervaren en het is altijd heel leerzaam. Het idee is om deze samenspeelgroep nog wat uit te breiden met cello leerlingen van collega Lotte van Velthoven.
www.lottespeeltcello.nl

Als leerlingen liever niet voorspelen zijn ze welkom om te komen luisteren of om alleen in het ensemble mee te spelen.

De voorspeelavonden worden begeleid door pianist Jan de Roos. Van te voren kan het repertoire met Jan gerepeteerd worden. (Correpetitie). Ik ben er dan ook bij voor de nodige aanwijzigingen.

De lessen in Groningen vinden plaats bij mij thuis in de wijk Lewenborg.

Ik geef verder les in Gieten, Zuidhorn, Groningen-Zuid en Lutjegast.

Informeer naar tarieven of naar mogelijkheden voor een proefles.

Inge Muntendam leerlingenensemble