Bio

Viool was niet het eerste instrument dat ik leerde bespelen. Als kind begon ik met klarinet. Toch had ik met dit instrument niet echt een klik. De viool had wel mijn fascinatie, dus ben ik op mijn 14e gestopt met klarinet en ben op vioolles gegaan. Het werd al snel duidelijk dat dit “mijn” instrument was. Ik werd zo enthousiast en gemotiveerd dat ik besloot dat ik naar het conservatorium wilde. Ik begon in 2005 op het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Hier studeerde ik bij Florian Donderder en studeerde in 2009 succesvol af bij Kati Sebestyen en Veselina Manikova. Na dit afstuderen besloot ik mijn studie voort te zetten aan de Master of Music opleiding aan het Artez Hogeschool voor de kunsten in Zwolle en ik studeerde hier bij Adriaan Stoet. Tijdens deze Master studie hoorde ook het schrijven van een onderzoek. Ik heb onderzocht wat de rol van Alexander Techniek (een bewegingstechniek) kan betekenen voor de praktijk van de beroepsviolist. Tijdens het uitvoeren/studeren, als wel bij het lesgeven. Een techniek waar ik ook veel aan heb gehad.

In april 2012 vond mijn Master examen viool plaats. Dit ging erg goed en ik werd omschreven als een gedreven en integere violiste.

Tijdens mijn studie heb ik ook verschillende keren aan zomercursussen meegedaan. Een aantal jaren de summeracademy van het Peter de Grote festival en een zomercursus voor strijkers in Davos Zwitserland. Hier heb ik ook veel geleerd.

Vioolspelen en vioolles geven is mijn grote passie. Ik kan en wil mijn geen leven voorstellen zonder de schoonheid van de klassieke muziek en het instrument viool.

Ik speel graag kamermuziek en doe dit met verschillende ensembles. Ik speel ook graag concerten met deze ensembles om publiek ook te laten ervaren hoe mooi muziek kan zijn. Bij het lesgeven vind ik het belangrijk om leerlingen positief te stimuleren en de waarde, de techniek en het plezier van het vioolspelen bij te brengen! Voor zowel jonge leerlingen als oudere leerlingen!

Geef een reactie